Consumption of anthocyanin-rich beverages affects Nrf2 and Nrf2-dependent gene transcription in peripheral lymphocytes and DNA integrity of healthy volunteers
- Autor(en)
- Isabel Anna Maria Groh, Tamara Bakuradze, Gudrun Pahlke, Elke Richling, Doris Marko
- Organisation(en)
- Institut für Lebensmittelchemie und Toxikologie
- Externe Organisation(en)
- Technische Universität Kaiserslautern, Eberhard Karls Universität Tübingen
- Journal
- BMC Chemistry
- Band
- 14
- Anzahl der Seiten
- 10
- ISSN
- 2661-801X
- DOI
- https://doi.org/10.1186/s13065-020-00690-6
- Publikationsdatum
- 05-2020
- Peer-reviewed
- Ja
- ÖFOS 2012
- 301211 Toxikologie, 104009 Lebensmittelchemie
- Schlagwörter
- ASJC Scopus Sachgebiete
- Chemistry(all)
- Sustainable Development Goals
- SDG 3 – Gesundheit und Wohlergehen
- Link zum Portal
- https://ucrisportal.univie.ac.at/de/publications/consumption-of-anthocyaninrich-beverages-affects-nrf2-and-nrf2dependent-gene-transcription-in-peripheral-lymphocytes-and-dna-integrity-of-healthy-volunteers(c9f77deb-00a4-4f1c-aca2-0c65a68a131f).html