Consumption of anthocyanin-rich beverages affects Nrf2 and Nrf2-dependent gene transcription in peripheral lymphocytes and DNA integrity of healthy volunteers

Autor(en)
Isabel Anna Maria Groh, Tamara Bakuradze, Gudrun Pahlke, Elke Richling, Doris Marko
Organisation(en)
Institut für Lebensmittelchemie und Toxikologie
Externe Organisation(en)
Technische Universität Kaiserslautern, Eberhard Karls Universität Tübingen
Journal
BMC Chemistry
Band
14
Anzahl der Seiten
10
ISSN
2661-801X
DOI
https://doi.org/10.1186/s13065-020-00690-6
Publikationsdatum
05-2020
Peer-reviewed
Ja
ÖFOS 2012
301211 Toxikologie, 104009 Lebensmittelchemie
Schlagwörter
ASJC Scopus Sachgebiete
Chemistry(all)
Sustainable Development Goals
SDG 3 – Gesundheit und Wohlergehen
Link zum Portal
https://ucris.univie.ac.at/portal/de/publications/consumption-of-anthocyaninrich-beverages-affects-nrf2-and-nrf2dependent-gene-transcription-in-peripheral-lymphocytes-and-dna-integrity-of-healthy-volunteers(c9f77deb-00a4-4f1c-aca2-0c65a68a131f).html